Mesaj Sayısı : 243 Nerden : Diyarbakir Personalized field : GÜÇ : TECRÜBE : REP : SEVİYE : YILDIZ : TAKIMIM : KENDİNİ TANIT : Adım Fırat Bu Siteyi Sefdim Ve Geldim ÜyE oLDUM Kayıt tarihi : 23/04/08
Konu: 5 adam, 1 maymun ve hindistan cevizleri Paz Mayıs 11, 2008 6:34 am
5 adamı taşıyan bir uçak ıssız bir adaya zorunlu iniş yapar. Adamlar tüm gün daha sonra paylaşmak üzere hindistan cevizi toplarlar. Akşam olunca gelebilecek bir kurtarma ekibini gözlemek amacıyla sırayla nöbet tutmaya karar verirler. 1. adam nöbetteyken canı sıkılır ve topladıkları hindistan cevizlerini bölüştürmeye karar verir. Cevizleri 5'e böler ve artan bir tane cevizi de oralarda gezinen maymuna verir. Sonra kendi payını alıp saklar ve geri kalan cevizleri tekrar bir yığın haline getirir. 2. adam nöbetteyken canı sıkılır ve topladıkları hindistan cevizlerini bölüştürmeye karar verir. Cevizleri 5'e böler ve artan bir tane cevizi de oralarda gezinen maymuna verir. Sonra kendi payını alıp saklar ve geri kalan cevizleri tekrar bir yığın haline getirir. Bu işlem 3., 4. ve 5. adam tarafından da aynen tekrarlanır. En başta topladıkları hindistan cevizlerinin sayısı en az kaç olabilir?