</B>
Servis (Kaç Kişilik): 6 kisilik
Tek Kişilik Servis Kalorisi: 134 her
Hazırlama Süresi: 30 dakika
Zorluk Derecesi: Averaj
Gereçler:Tavuk kanadı 2 adet 200 gram
Tavuk boynu 1 adet 125 gram
Su 6 su bardağı 1200 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Pırasa 1 orta boy 175 gram
Patates 2 orta boy 200 gram
Kereviz 1 küçük boy 250 gram
Havuç 1 orta boy 100 gram
Şalgam 1 küçük boy 125 gram
Un 1 yemek kaşığı 6 gram
Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram
Kara biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
Yapılışı:Tavuğun kanatlarını ve boynunu yıka, 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kısık ateşte, yaklaşık 30 dakika pişir, kemiklerini ayır, etini didikle. Sebzeleri yıka, pırasayı ayıkla, diğerlerini soy, hepsini yarım santimetreküp irilikte doğra. Un ve yağı tencereye koy, hafif sararıncaya değin kavur, üzerine kalan suyu sıcak olarak, tavuk suyu ve sebzeleri ekle, etleri koy, kaynayıncaya kadar karıştır, 30-35 dakika pişir, kara biber serp.