Malzeme:
8 su bardağı et suyu (veya
tavuk suyu)
2 çorba kaşığı margarin
1 küçük boy
soğan (küçük kıyılmış)
1
havuç (tavla zarı büyüklüğünde doğranmış)
2 adet
patates (tavla zarı büyüklüğünde davranmış)
1
kabak (küçük doğranmış) veya 1/4 küçük boy lahana (bir taşım haşlanmış ve küçük doğranmış)
75 gr. (6 çorba kaşığı) kesme küçük makarna,
3 orta boy
domates (küçük doğranmış) veya yarım kahve fincanı
domates salçası (bir su bardağı su içinde eritilmiş)
1 büyük dolmalık
biber (ateşte pişirilmiş, kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış)
yarım demet maydanoz (kıyılmış)
yarım demet dereotu (kıyılmış)
2 adet
kereviz yaprağı (ince kıyılmış)
2 diş
sarımsak (kıyılmış)
1 kahve fincanı rende gravyer (veya kaşar
peynir)
tuz
Yapılışı:
Bir tencereye yağı,
soğan,
havuç,
sarımsak, maydanoz ve
kereviz yaprağını koyarak, sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun.
Bunlara
domates (veya salça) ilave ederek,
domatesler az erimiş bir hal alıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika daha kavurun.
Et suyu ve tuzunu ilave edip, kaynatın.
Kaynayınca, tencereye
patates,
kabak (veya lahana), dolmalık
biber,
kesme makarnaları ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Çorbadaki
sebze ve makarnalar iyice pişene kadar, yaklaşık 30 dakika kısık ateşte
pişirin.
Çorbaya dereotunu katıp bir taşım daha kaynatın. Yanında rende
peynir ile servis yapın.
"Şikemperver" işkembesine düşkün demektir.