Malzeme:
2 baş
soğan1 fincan sıvı yağ
1 çay bardağı
süt1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı kara
biber1 yemek kaşığı tereyağı
1
yumurta2 yemek kaşığı un
6 bardak et suyu veya su
1 demet dereotu
maydanoz.
Yapılışı:
Soğan ve
sarımsaklar soyulur doğranır. Bir tencereye yağ, hazırlanmış
soğan ve
sarımsaklar
konup biraz karulur, un ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Sirke ve
etsuyu dökülüp karıştıra karıştıra pişirilir. Çorbaya kara
biber ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ilave edildikten sonra kaynatılır. Tuz ilave edilir, ateşten alınır. 10 dakika sonra
süt ile
yumurta iyice çırpılır. Çorbadan bir kepçe alınıp
sütlü
yumurtaya katılıp karıştırılır. Çorbadan bir kepçe alınıp
sütlü
yumurtaya katılıp karıştırılır. Hepsi çorba tenceresine dökülür, servis yapılır.