MALZEMELER
Yesil Mercimek 2/3 su bardagi 115 gr
Su 6 su bardagi 1200 gr
Sogan 1 orta boy 75 gr
Margarin veya tereyagi 4 yemek kasigi 40 gr
Un 2 yemek kasigi 12 gr
Pirinç ¼ çay bardagi 25 gr
Tuz 2 tatli kasigi 12 gr
Yumurta 1 adet 50 gr
Süt 1 su bardagi 200 gr
Ekmek (bayat) 2 ince dilim 40 gr
Kirmizi
biber ½ tatli kasigi 1 gr
YAPILIŞ TARİFİ
Mercimegi yika. 1 su bardagi su ile bir gece önceden islat. Sogani soy,
yika, ince ince dogra. Yagla birlikte tencereye koy, kapagi kapat, ara
sira karistirarak 2-3 dakika öldür, unu ekle, hafif sararincaya degin
kavur.
Pirinci yika, mercimek ve kalan su ile beraber sogan-un karisimina
kat, kaynayana kadar karistir. 35-40 dakika pisir. Süzgeçten veya
blenderden geçir, tuzu ekle, tekrar atese koy. Yumurtayi ayri bir
kapta,
sütle iyice çirp, içine sicak çorbadan bir kaç kasik katarak ilit. Süt-
yumurtakarisimini tencereye azar azar eklerken, çorbayi sürekli karistir,
kaynayinca ocagi kapat. Diger yandan, ekmegi 1 cm³ irilikte dogra ve
tepsiye koy, firinda pembe renkte kizart. Çorbayi üzerine kizarmis
ekmek ve kirmizi
biber serperek servis yap.