MALZEMELER
1 adet
kereviz1 baş
soğanYarım kilo
süt1-2 tanekara
biber2 bardak su
1 yemek kaşığı un
Yeteri kadar tuz
1 çay kaşığının ucuyla kara
biber1
yumurta sarısı
1 kutu
kremaHAZIRLANIŞI
Yağ hafifçe kızdırılıp küp küp doğranmış
kerevizler, ince ince doğranmış
soğan 1-2 kez yağda çevrilir. Üzerine yarım kilo
sütve su ilave edilir ve 15-20 dakika pişirilir. Ilındıktan sonra bir el
mikseriyle içindeki malzeme parçalanır. Ilınan çorbadan bir kepçe
alınarak un bir bulamaç haline getirilip (pürtüksüz olmalıdır) çorbanın
içine ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatılır. Servis edileceği zaman
krema ile çırpılmış
yumurta ile havanda dökülmüş kara
biberler ilave edilip bir taşım daha kaynatılıp servise sunulur. Arzuya göre tuz ilave edilir.