SAVAŞÇILARIn MekaNı
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BAYRAKLARI_BAYRAK_YAPAN_ÜSTÜNDEKİ_KANDIR___VATAN_EGER_UGRUNA_ÖLEN_VARSA_VATANDIR...
 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Nohutlu Yüksük Çorbası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
rrr_01
WEBMASTER
WEBMASTER
rrr_01


Erkek
Mesaj Sayısı : 261
Yaş : 29
Nerden : kOcAeLi
Personalized field : Nohutlu Yüksük Çorbası Supermoderator
GÜÇ :
Nohutlu Yüksük Çorbası Left_bar_bleue50 / 10050 / 100Nohutlu Yüksük Çorbası Right_bar_bleue

TECRÜBE :
Nohutlu Yüksük Çorbası Left_bar_bleue55 / 10055 / 100Nohutlu Yüksük Çorbası Right_bar_bleue

REP :
Nohutlu Yüksük Çorbası Left_bar_bleue55 / 10055 / 100Nohutlu Yüksük Çorbası Right_bar_bleue

SEVİYE :
Nohutlu Yüksük Çorbası Left_bar_bleue55 / 10055 / 100Nohutlu Yüksük Çorbası Right_bar_bleue

YILDIZ :
Nohutlu Yüksük Çorbası Left_bar_bleue55 / 10055 / 100Nohutlu Yüksük Çorbası Right_bar_bleue

KENDİNİ TANIT : .
Kayıt tarihi : 27/04/08

Nohutlu Yüksük Çorbası Empty
MesajKonu: Nohutlu Yüksük Çorbası   Nohutlu Yüksük Çorbası Icon_minitimePaz Nis. 27, 2008 9:23 am

Malzeme:

Yarım su bardağı nohut (akşamdan ıslatılır)

6.5 su bardağı su

100 gr. kıyma

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1.5 çorba kaşığı salça

nane

tuz

kırmızı biber

Hamuru için;

1 su bardağı un,

1 yumurta

yarım demet maydanoz

yarım demet taze nane

tuz



Yapılışı:

Nohutu akşamdan ıslatıp, iki su bardağı su ile haşlayın. Nohut
haşlanırken hamuru hazırlamaya başlayın Bir kaba unu aktarıp ortasını
açın. Yumurtayı kırın. Tuzunu ayarlayıp çok az su ile yoğurum Katıca
bir hamur elde edin. 10 dakika nemli bir bez örterek dinlendirin. Unlu
bir zeminde hamuru mantı yufkası kalınlığında açın. Dikiş yüksüğü ile
kesip çıkan yuvarlak parçaları bir yerde bekletin. Yarım çay bardağı
sıvı yağı tencereye alın. Kıymayı ilave ederek rengi dönene dek
kavurun. Haşlanmış nohutları,
salçayı tuzu ve suyu tamamını ilave edip kaynatın. Yüksükle kesilen
parçaları çorbaya atın. 8-10 dakika kaynatıp ateşten alın. Üzerine
incecik kıyılmış nane ve maydanoz serpin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Nohutlu Yüksük Çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SAVAŞÇILARIn MekaNı :: YEMEK TARİFLERİ :: ÇORBALAR-
Buraya geçin: