Malzeme:
Yarım su bardağı
nohut (akşamdan ıslatılır)
6.5 su bardağı su
100 gr. kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 çorba kaşığı salça
nane
tuz
kırmızı
biberHamuru için;
1 su bardağı un,
1
yumurtayarım demet maydanoz
yarım demet taze nane
tuz
Yapılışı:
Nohutu akşamdan ıslatıp, iki su bardağı su ile haşlayın. Nohut
haşlanırken hamuru hazırlamaya başlayın Bir kaba unu aktarıp ortasını
açın. Yumurtayı kırın. Tuzunu ayarlayıp çok az su ile yoğurum Katıca
bir hamur elde edin. 10 dakika nemli bir bez örterek dinlendirin. Unlu
bir zeminde hamuru mantı yufkası kalınlığında açın. Dikiş yüksüğü ile
kesip çıkan yuvarlak parçaları bir yerde bekletin. Yarım çay bardağı
sıvı yağı tencereye alın. Kıymayı ilave ederek rengi dönene dek
kavurun. Haşlanmış
nohutları,
salçayı tuzu ve suyu tamamını ilave edip kaynatın. Yüksükle kesilen
parçaları çorbaya atın. 8-10 dakika kaynatıp ateşten alın. Üzerine
incecik kıyılmış nane ve maydanoz serpin.