Malzemeler
Yarım çay bardağı
nohut2 yemek kaşığı kıyma
1 yumarta
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Su
tuz
kara
bibernane
3 yemek kaşığı
limon suyu
Nohudu yıkayıp, 1 su bardağı su ile bir gün önceden ıslatın. Su ile
nohutlar yumuşayana kadar haşlayın. Undan 1/2 yemek kaşığını ayırıp, kalan una 1/2 tatlı kaşığı tuz
koyun ve karıştırın. Ünün ortasını açarak,
yumurtayı
kırın, suyunu azar azar ekleyerek katı bir hamur hazırlayın. 2-3 dakika
yoğurduktan Sonra üzerine nemli bez örtüp 5 dakika dinlendirin. Hamuru
ayrılan undan kullanarak 1 milimetre kalınlıkta açıp, dikiş yüksüğü ile
kesin ve dinlendirin. Kıymaya, yeterince tuz ve kara
biber katarak yoğurun ve
fındıkbüyüklüğünde köfteler yapın. Teflon tavaya koyduğunuz sıvı yağda
köfteleri sallayarak pembeleşinceye kadar kızartın. Salça ve geri kalan
tuzu nohuda ekleyip, biraz daha su koyup karıştırın. Hamurları kaynayan
karışıma katan, 10 dakika pişirin ve köfteleri ekleyin. 5 dakika daha
pişirin. Tereyağını tavada eritip, naneyi ilave edin,
limon suyu ile birlikte çorbanın üzerine gezdirip, kaynayınca ateşten alın.