MALZEMELER
1 adet
koyun iskembesi
1 bas sogan
2 kahve fincani un
100 gr (4yemek kasigi tepeleme) tereyagi veya margarin
1 yemek kasigi silme tuz
2 çay kasigi kirmizi
biberTerbiyesi:
3 adet
yumurta sarisi
2 adet
limon1 bas sarmisak
1 kahve fincani sirke
YAPILIŞ TARİFİ
1-iskembeyi temizleyip yikadiktan sonra 4-5 litre suyla atese
koyun. içine dörde bölünmüs sogan, 4-5 dis sarmisak, ½
limonkabugu ve tuz katin. Kaynamaya baslarken kopügünü alin. iskembe
yumusayana kadar, kisik ates üzerinde pisirin. (Etler pisip de 3 litre
et suyu kalinca atesten indirin.)
2-iskembeyi tavla zari büyüklügünde dograyin.
3-Unu 3 kasik yagla biraz kavurun. Üzerine azar azar iskembe
suyundan döküp karistirin. 10 dakika kaynatin. Sonra da dogranmis
iskembeleri katin.
4-Üç
yumurta sarisi, 1 ½
limon suyu, ½ bardak suyla hazirlayacaginiz terbiyeyi çorbaya karistirin. Kalan yagi eritip kirmizi
biber koyduktan sonra uzerine gezdirin.
Not:4-5 dis sarmisagi biraz tuzla havanda dövün. 1 kahve fincani sirkeyle karistirin.