MALZEMELER:
1 kg.
dana işkembesi
2 kaşık un
2 çorba kaşığı yağ
3-4 diş
sarımsak2 kahve fincanı sirke
Yarım kahve kaşığı kırmızı
biberTuz
YAPILIŞI:
1- İşkembe yıkanır. Bir avuç tuzla tuzlanıp, iç içe geçirilip, birkaç saat bırakılır. Sonra bıçakla iyice
kazınıp bol su ile yıkanır.
2- 8- 10 bardak su ile düdüklüde iyice haşlanır. Soğuyunca ince ince kıyılır.
3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Kıyılmış
işkembe ve haşlama suyu konup 2- 3 taşım kaynatılır.
4- Üzerine kırmızı
biberli yağ gezdirilerek dökülür. Sarımsaklı sirke ile servis yapılır.
Not: Haşlama suyunun yağlarını kullanmayınız.