Malzeme:
2 kahve fincanı bulgur (yöresel adıyla fiti)
8 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı
domates salçası
tuz
1 adet
soğan (ince kıyılmış)
2 adet yeşil
biber (ince kıyılmış)
toz kırmızı
biber1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1-2 dal maydanoz (ince kıyıımış)
Yapılışı:
Bir tencerede yağı eritin;
soğanı ekleyip karıştırarak kavurun, yeşil
biberi ilave edip öldürünceye kadar kavurun.
Sonra unu katın, karıştırın. Un pembeleşince, salçayı ve et suyunu ekleyip, kaynamaya bırakın.
Kaynayınca, fiti (bulgur) ilave edin, 15 dakika daha kaynatıp, tuzunu
biberini
koyun.
Ateşten aldıktan sonra, servis yapın. Üzerine biraz maydanoz serpilebilir.