MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı
kuzu ya da
koyun eti
3 adet taze
mısırYarım kg. taze yeşil
fasulye2 adet kuru
soğan4 yemek kaşığı margarin
2 adet küçük kırmızı acı
biberYeteri kadar tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Kuşbaşı etleri, üzerini örtecek kadar su ilavesiyle orta ısıdaki ateşte haşlanmaya bırakalım.
Haşlanan etlerin üzerine tanelenmiş taze
mısır ve en fazla 2-3 santim boyunda bıçakla doğranmış taze yeşil
fasulyeleri ekleyelim.
Çorbamızın kıvamında olması için 1,5 su bardağı sıcak su da ilave edebiliriz. Tuzunu da katarak pişmeye bırakalım.
Bu arada bir tavaya yağ koyalım. Yağ erir erimez yarım ay şeklinde ama çok ince kıyılmış
soğanları ekleyerek rengi hafif kahverengileşinceye kadar kavuralım. Üzerine kırmızı toz
biber ekleyip,
soğanlı sosu
muzun altını kapatalım.
Mısırlar ve yeşil
fasulyeler iyice yumuşayıp yenebilecek kıvama geldiğinde çorba pişmiş demektir. Pişen çorbanın üzerine yukarıda hazırladığımız
soğanlı sosu gezdirelim ve servise sunalım.