SAVAŞÇILARIn MekaNı
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BAYRAKLARI_BAYRAK_YAPAN_ÜSTÜNDEKİ_KANDIR___VATAN_EGER_UGRUNA_ÖLEN_VARSA_VATANDIR...
 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Çerkez Çorbası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
rrr_01
WEBMASTER
WEBMASTER
rrr_01


Erkek
Mesaj Sayısı : 261
Yaş : 29
Nerden : kOcAeLi
Personalized field : Çerkez Çorbası Supermoderator
GÜÇ :
Çerkez Çorbası Left_bar_bleue50 / 10050 / 100Çerkez Çorbası Right_bar_bleue

TECRÜBE :
Çerkez Çorbası Left_bar_bleue55 / 10055 / 100Çerkez Çorbası Right_bar_bleue

REP :
Çerkez Çorbası Left_bar_bleue55 / 10055 / 100Çerkez Çorbası Right_bar_bleue

SEVİYE :
Çerkez Çorbası Left_bar_bleue55 / 10055 / 100Çerkez Çorbası Right_bar_bleue

YILDIZ :
Çerkez Çorbası Left_bar_bleue55 / 10055 / 100Çerkez Çorbası Right_bar_bleue

KENDİNİ TANIT : .
Kayıt tarihi : 27/04/08

Çerkez Çorbası Empty
MesajKonu: Çerkez Çorbası   Çerkez Çorbası Icon_minitimePaz Nis. 27, 2008 11:04 am

MALZEMELER

500 gr. kuşbaşı kuzu ya da koyun eti

3 adet taze mısır

Yarım kg. taze yeşil fasulye

2 adet kuru soğan

4 yemek kaşığı margarin

2 adet küçük kırmızı acı biber

Yeteri kadar tuz



YAPILIŞ TARİFİ

Kuşbaşı etleri, üzerini örtecek kadar su ilavesiyle orta ısıdaki ateşte haşlanmaya bırakalım.

Haşlanan etlerin üzerine tanelenmiş taze mısır ve en fazla 2-3 santim boyunda bıçakla doğranmış taze yeşil fasulyeleri ekleyelim.

Çorbamızın kıvamında olması için 1,5 su bardağı sıcak su da ilave edebiliriz. Tuzunu da katarak pişmeye bırakalım.

Bu arada bir tavaya yağ koyalım. Yağ erir erimez yarım ay şeklinde ama çok ince kıyılmış soğanları ekleyerek rengi hafif kahverengileşinceye kadar kavuralım. Üzerine kırmızı toz biber ekleyip, soğanlı sosumuzun altını kapatalım.

Mısırlar ve yeşil fasulyeler iyice yumuşayıp yenebilecek kıvama geldiğinde çorba pişmiş demektir. Pişen çorbanın üzerine yukarıda hazırladığımız soğanlı sosu gezdirelim ve servise sunalım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Çerkez Çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SAVAŞÇILARIn MekaNı :: YEMEK TARİFLERİ :: ÇORBALAR-
Buraya geçin: