SAVAŞÇILARIn MekaNı
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BAYRAKLARI_BAYRAK_YAPAN_ÜSTÜNDEKİ_KANDIR___VATAN_EGER_UGRUNA_ÖLEN_VARSA_VATANDIR...
 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 BALIK ÇORBASI

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
rrr_01
WEBMASTER
WEBMASTER
rrr_01


Erkek
Mesaj Sayısı : 261
Yaş : 29
Nerden : kOcAeLi
Personalized field : BALIK ÇORBASI Supermoderator
GÜÇ :
BALIK ÇORBASI Left_bar_bleue50 / 10050 / 100BALIK ÇORBASI Right_bar_bleue

TECRÜBE :
BALIK ÇORBASI Left_bar_bleue55 / 10055 / 100BALIK ÇORBASI Right_bar_bleue

REP :
BALIK ÇORBASI Left_bar_bleue55 / 10055 / 100BALIK ÇORBASI Right_bar_bleue

SEVİYE :
BALIK ÇORBASI Left_bar_bleue55 / 10055 / 100BALIK ÇORBASI Right_bar_bleue

YILDIZ :
BALIK ÇORBASI Left_bar_bleue55 / 10055 / 100BALIK ÇORBASI Right_bar_bleue

KENDİNİ TANIT : .
Kayıt tarihi : 27/04/08

BALIK ÇORBASI Empty
MesajKonu: BALIK ÇORBASI   BALIK ÇORBASI Icon_minitimePaz Nis. 27, 2008 11:05 am

MALZEMELER:

-10 bardak haşlama balık suyu (Haşlanmış balık eti ile mayonezli balık yapılabilir)

-2 Soğan

-1 havuç

-5- 6 dal kereviz veya maydanoz

-1 çay kaşığı tane karabiber

-2 diş sarımsak, 2 kaşık yağ

-Yarım su bardağı pirinç

-1- 2 limon suyu

-2 yumurta sarısı

-Defne yaprağı

-Tuz-kırmızı biber



YAPILIŞI:

Balık Suyunun Çıkarılması:

Balık temizlenir, yıkanır. Sıcak su ile ateşe konur, kaynayınca köpüğü alınır. Dörde bölünmüş soğan tane karabiber,
maydanoz sapları, defne yaprağı konup, iyice kaynatılır. Süzülür. Balık
eti mayonezli balık hazırlanmasında, suyu da balık çorbasında
kullanılır.



1- Havuç, maydanoz, sarımsak ince ince doğranır. Yağla pembeleştirilir. 1 kaşık un katılır. Biraz daha kavrulur. Balık suyu, yıkanmış pirinç ilave edilir. İyice pişirilir.

2- Yemek saatinden 10 dakika evvel yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlanmış terbiye katılır. Tuz atılır.



Esenlikler...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
mc__musty
(AdMİn)
(AdMİn)
mc__musty


Erkek
Mesaj Sayısı : 257
Yaş : 31
Nerden : KaYsErİ
Personalized field : BALIK ÇORBASI Administrator
GÜÇ :
BALIK ÇORBASI Left_bar_bleue200 / 100200 / 100BALIK ÇORBASI Right_bar_bleue

TECRÜBE :
BALIK ÇORBASI Left_bar_bleue200 / 100200 / 100BALIK ÇORBASI Right_bar_bleue

REP :
BALIK ÇORBASI Left_bar_bleue175 / 100175 / 100BALIK ÇORBASI Right_bar_bleue

SEVİYE :
BALIK ÇORBASI Left_bar_bleue295 / 100295 / 100BALIK ÇORBASI Right_bar_bleue

YILDIZ :
BALIK ÇORBASI Left_bar_bleue95 / 10095 / 100BALIK ÇORBASI Right_bar_bleue

TAKIMIM : BALIK ÇORBASI Besiktas
Kayıt tarihi : 19/04/08

BALIK ÇORBASI Empty
MesajKonu: Geri: BALIK ÇORBASI   BALIK ÇORBASI Icon_minitimePerş. Mayıs 15, 2008 7:40 am

paylaşım için tş
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
BALIK ÇORBASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SAVAŞÇILARIn MekaNı :: YEMEK TARİFLERİ :: ÇORBALAR-
Buraya geçin: