1 su bardağı tarhana
1 su bardağı haşlanmış
nohut1 baş kuru
soğan2 adet taze
soğan2 diş
sarımsak2 adet sivri
biber1 çorba kaşığı salça
8-10 dal dereotu
8-10 dal maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
8 su bardağı su
Soğan sıvı yağda kavrulur. Üzerine çok ince kıyılmış
biberler katılır ve dövülmüş
sarımsaklar
ilave edilir, solana dek çevrilir. Salça atılır, birkaç kez
karıştırılır. Üzerine 2 su bardağı soğuk suyla açılmış tarhana katılır,
nohutilave edilir. Kalan su eklenir. Sürekli karıştırarak pişirmeye
başlanır. Kaynama noktasına gelince ateş kısığa alınır. Bu sırada ince
kıyılmış taze
soğanın yeşil kısmı, maydanoz ve dereotu eklenir. 5 dakika daha kaynatılır, ateşten alınır.