• 1 çay bardağı pirinç
• 100 gr badem
• 4 su bardağı süt
• 2 su bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı üzüm suyu
• 1 kase çekirdeksiz üzüm
• 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
• 1 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı
1. Pirinç ayıklanıp, yıkanır. Bir gece suda bekletilir. Ertesi gün robotta çekilir.
2. Bademler sıcak suda bekletilip kabukları soyulur.
3. Ayıklanmış bademler bir bardak sütle robotta çekilir.
4. Kalan süt tencerede kaynatılır.
5.
Bademli karışıma, pirinç ve üzüm suyu ilave edilir. Kısık ateşte koyu
bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir.
6. Muhallebi ateşten alınıp çekirdeksiz üzüm eklenerek karıştırılır.
7. Servis kaselerine boşaltılıp soğumaya bırakılır.
8. Üzerine çekilmiş şam fıstığı ve rendelenmiş hindistan cevizi serpilir.