Gereçler:• 30 g mısır unu • 5 g tuz • Karabiber • 340 g dana nuar, ince doğranmış • 945 ml kızartma yağı • 60 ml soya sosu • 15 ml pirinç sirkesi • 10 ml pirinç şarabı • 20 ml bal • 90 g granule edilmiş şeker • 10 g acı ezme • 60 ml su • 15 g doğranmış taze zencefil kökü • 15 ml sebze yağı • 2 diş doğranmış sarımsak • 40 g ince kıyılmış soğan • 40 g küçük kare kesilmiş kırmızı biber Yapılışı:1. Kızartma yağını kızartma makinesinde 190 C ısıtın.
2. Bu arada karıştırma kabında mısır unu,tuz&biberi iyice karıştırın. Dana etini bu karışımda iyice bulayın.
3. Eti rengi altınımsı olana kadar kızartın. Piştiklerinden emin olmak için control edin.Yağdan çıkarın ve ayrı bir yere koyun.
4. Başka bir karıştırma kabında soya sosunu, p,r,nç sirkesini, pirinç şarabını ve balı karıştırın.Karıştırdıktan sonra içine şeker, acılı ezme (isteğe bağlı) ve zenvefil kökünü ilave edin ve iyice karıştırın.
5. Kızartma tavası yada bir wogu orta derece ateşin üzerinde ısıtın. 1 yemek kaşığı yağ ekle ve hemen soğanı sarımsağı ve kırmızı biberi 30 saniye sotele. Yukarıda hazırladığınız sosu bunun içine ekleyip 30 saniye daha pişirin.Son olarak kızarttığınız eti bu karışımın içine koyarak ısıtıp servis yapın.
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): isterseniz tavuk etiyle de deneyebilirsinizBesin Değerleri ve Ek Bilgiler:Kalori belirtilmemişDietetic Fiber belirtilmemişVitamin B belirtilmemişKarbonhidrat belirtilmemişKolestrol belirtilmemişVitamin B12 belirtilmemişToplam Yağ belirtilmemişSodyum belirtilmemişVitamin D belirtilmemişDoymamış Yağ belirtilmemişVitamin A belirtilmemişVitamin E belirtilmemiş