SAVAŞÇILARIn MekaNı
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BAYRAKLARI_BAYRAK_YAPAN_ÜSTÜNDEKİ_KANDIR___VATAN_EGER_UGRUNA_ÖLEN_VARSA_VATANDIR...
 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 ümit ustadan (beŞ Parmak)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
A?DMİN
(AdMİn)
(AdMİn)
A?DMİN


Erkek
Mesaj Sayısı : 1151
Yaş : 29
Nerden : KoCaElİ
Personalized field : ümit ustadan (beŞ Parmak) Administrator
GÜÇ :
ümit ustadan (beŞ Parmak) Left_bar_bleue200 / 100200 / 100ümit ustadan (beŞ Parmak) Right_bar_bleue

TECRÜBE :
ümit ustadan (beŞ Parmak) Left_bar_bleue200 / 100200 / 100ümit ustadan (beŞ Parmak) Right_bar_bleue

REP :
ümit ustadan (beŞ Parmak) Left_bar_bleue200 / 100200 / 100ümit ustadan (beŞ Parmak) Right_bar_bleue

SEVİYE :
ümit ustadan (beŞ Parmak) Left_bar_bleue300 / 100300 / 100ümit ustadan (beŞ Parmak) Right_bar_bleue

YILDIZ :
ümit ustadan (beŞ Parmak) Left_bar_bleue100 / 100100 / 100ümit ustadan (beŞ Parmak) Right_bar_bleue

TAKIMIM : ümit ustadan (beŞ Parmak) Galatasaray
Kayıt tarihi : 09/04/08

Kişi sayfası
BURAYA: SERKAN

ümit ustadan (beŞ Parmak) Empty
MesajKonu: ümit ustadan (beŞ Parmak)   ümit ustadan (beŞ Parmak) Icon_minitimePaz Nis. 27, 2008 12:49 pm

Gereçler:Tencere,süzgeç,büyük tepsi(vela sini),porselen kase, 4
kilo et, 3-4 soğan, 5-6 patates, karabiber(tane halinde tercih
sebebi),tuz(göz kararı),un(tepsinin altını dolduracak kadar hamur
açmaya yetecek kadar)
ümit ustadan (beŞ Parmak) Yedek3 Yapılışı:ilk
önce at eti at eti yoksa koyun eti tencerede tuzlu suda iyice pişene
kadar en az 3 saat kaynatılır. Et pişeken yüzeye çıkan köpükler
süzgeçle alınıp atılır.Pişen et bu sudan alınır, su böreği için açılır
gibi ince hamur açılır bu hamur el büyüklüğünde kareler halinde
kesilerek suya atılır ve birbirlerine karışmamaları için kontrol
edilir. Hemen pişen hamurlar alınıp büyük tepsi veya sininin üstüne
serilir ortaya et konulur, yanlara ise et ile beraber pişirilen 4-5
patates tüm olarak konulur. Yine et piştikten sonra bu etin suyundan
bir miktar ayrılarak dilim dilim kesilmiş soğanlar bu suda öldürülür ve
tuz ve karabiberle bir sos hazırlanır. Yemek servis edilirken bu sos
yemeğin üstüne konulur.
ümit ustadan (beŞ Parmak) Yedek2 Servis Önerileri: Yemeğin eti misafir önünde parçalara ayrılabilinir. ümit ustadan (beŞ Parmak) Yedek7 Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
At eti özellikle, füme kazı eti ile çok lezzetli olur. Et sevenlere
tavsiye edilir. Bu et Türkistan bozkırlarında el ile yendiği için ilk
başta et olan ismi daha sonradan beş parmağa dönüşmüştür.

Yemekten sonra yemeğin içinde piştiği suyu porselen kaselerde servi
edilir. Buna beş parmağın çorbası denilir. yemeğin üstüne iyi gider.
Ayrıca bu yemek biz Türkiye Türklerini yaptığı gibi bir den değil yavaş
yavaş yenilirse daha lezzetli olur.
ümit ustadan (beŞ Parmak) Yedek5 Besin Değerleri ve Ek Bilgiler: Kalori belirtilmemişDietetic Fiber belirtilmemişVitamin B belirtilmemişKarbonhidrat belirtilmemişKolestrol belirtilmemişVitamin B12 belirtilmemişToplam Yağ belirtilmemişSodyum belirtilmemişVitamin D belirtilmemişDoymamış Yağ belirtilmemişVitamin A belirtilmemişVitamin E belirtilmemiş
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://supermekan.yetkinforum.com
 
ümit ustadan (beŞ Parmak)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SAVAŞÇILARIn MekaNı :: YEMEK TARİFLERİ :: TANINMIŞ KİŞİLERDEN TARİFLER-
Buraya geçin: