MALZEMELER:
2 adet ayva
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
muhallebisi için :
2.5 bardak süt
1 aket dr. oetker tavuk göğsü
çıtır için:
2 adet yumurta akı
2 çorba kaşığı şeker
YAPILIŞI:
Ayvalar
kabuklarıyla rendelenir şeker ve tarçın eklenerek tıpkı almalı kurabiye
harcı hazırlar gibi pişirilir. ve fırına dayanaklı bi borcama pişirilen
ayvalar yayılır. bu arada tavuk göğsü arkasındaki tarife göre pişirilir
ve ayvaların üstüne yayılır. son olarak 2 yumurta akı şekerle beraber
iyice köpürülünceye kadar çırpılır ve muhallebinin üstüne sürülür
kızgın fırına üstü kızarana kadar koyulur. muhallebisini kendi
bildiğiniz bi tarifide kullanabilirsiniz. ben kolay olsun diye evde
vardı tavuk göğsü kullandım... görüntü muhteşem oluyo... ayvalar en alt
tabakada hafif mayhoş bi tatla hemen üstünde en sevdiğim muhallebi ve
en üst tabakada çıtırrrrrr... afiyet olsun